Sütsüz ve Yumurtasız Sütlaç

Etrafında dönen ve ona bağlı olan onlarca gezegene rağmen Güneş ,

Sanki evrenin yapacak başka bir işi yokmuş gibi ,

Hala bir dal üzümü olgunlaştırmaya devam eder.

                                                                                               Galileo

Malzemeler :

  • 1 lt bitkisel süt ( Fındık sütünü tercih ettim )
  • 2 çay bardağı kırık pirinç
  • damak tadınıza göre toz şeker ( bir buçuk cay bardağı ilave ettim )
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı su
  • parlaklık versin diye bir yemek kaşığı sıvıyağ kullandım . ( isteğe bağlı )

Yapımı :

Pirinçleri yıkayın ve bir tencereye alın. üzerine suyu ve şekeri ilave edin . Pirinçler yumuşayıncaya kadar arasıra dibi tutmasın diye karıştırarak orta ateşte pişirin .Pirinçler suyunu çekince üzerine bitkisel sütü dökün ve yüksek ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar başında bekleyin.  Kaynayınca kısık ateşte  ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.Kıvamı koyulaşınca ateşi söndürün . İçine vanilya ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın ve sıcak olarak kaselere servis yapın.

Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine ben tarçın kullandım.

Afiyet Olsun

Not :  Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: