Yer Gök Pink 

Söyle oralara
Senin değerini bilsin.
Oralar güzelse eğer
Tek sebebi “SEN’sin!”

Mevlana

Bütün gayretlerimizin odağında neşe ile sofraya koşan minikler var. Onlar güvenle yemek yesinler , mutlulukları ve kahkahaları sofraları doldursun diye anneler emeklerini, fikirlerini ve sevgilerini akıtıyorlar .

Sütsüz ve yumurtasız muhallebi yapmanın da türlü çeşit yolları var. Henüz bitkisel sütlere ( badem sütü , yulaf sütü , fındık sütü , pirinç sütü , susam sütü , ceviz sütü ) geçemediyseniz sizlerde meyve ve sebze sularını kullanarak muhallebi yapabilirsiniz.Portakal , mandalina , havuç suyu daha önce deneyip memnun kaldıklarımdan. Bizim evde pembe rengin kıymeti pek ala olduğundan biz kırmızı şeker pancarını kaynatıp suyunu muhallebi yaparak değerlendiriyoruz.

Muhallebileri şekerli veya şekersiz diye ayırmıyorum . Şekerli yemeyi tercih etmeyenler içinde tatlandırmanın yollarını tarif içinde anlattım.

Neşeniz bol , sofralarınız zengin olsun .

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı pancar suyu
1 su bardağı su ( şeker kullanmak istemeyenler şeker yerine elma suyu kullanabilir. hurmayı kaynatıp robottan geçirip bol tatlı bir su elde edeceksiniz. Bu suyu da kullanırsanız şeker kullanmanıza gerek kalmayacaktır )

1 yumurta ( yumurta kullanamayanlar yerine bir tatlı kaşığı nişasta kullanabilir )

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı şeker ( şeker kullanmak istemeyenler yerine muhallebiyi pişirip altını kapattıktan sonra bal , pekmez ekleyebilirler. ekleme yaptıktan sonra uzun süre çırparak muhallebiye tadı yedirmeleri tavsiye edilir )

 Yapımı

Tüm malzemeleri tencereye alın. Çırpıcı ile karıştırın. Orta ateşte pişirin. Sıcakken kaselere servis yapın.

 Afiyet Olsun

Not :  Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: