Sütsüz Yumurtasız Şekersiz Yulaflı Muhallebi

Tek önemli vakit vardır, içinde bulunduğunuz an. O an en önemli vakittir, çünkü sadece o zaman elimizden bir şey gelebilir. En önemli kişi kiminle beraberseniz odur, zira hiç kimse bir başkasıyla bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez ve en önemli işi iyilik yapmaktır. Çünkü insanın bu dünyaya gönderilmesinin tek sebebi budur.

İnsanlar kendilerini düşünerek yaşıyor gibi görünse de, hakikatte onları yaşatan tek şey sevgidir. Kim severse Allah’a yaklaşır, Allah da ona yaklaşır. Çünkü O, sevgiyi yaratandır.

İNSAN NE İLE YAŞAR / TOLSTOY

Besin alerjili bireyler için mutfakta yaratıcı baş etme tarifleri ,  yaşamın neşesine , çocukların kahkahasına , annelerin keyfine dönüşsün dilerim.  Zaman bu anda dursun , sofralar zenginleşsin , mutfaklar dolsun ve çocuklar sağlık ile doysun .

Sütsüz yumurtasız şekersiz tariflerden birini daha okumak isteyen buyursun ;

Malzemeler :

  • 40 gr – Bir küçük türk kahvesi fincanı kırık pirinç
  • 50 gr yulaf unu
  • 2 su bardağı hazırladığımız meyveli su
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

 

Öncelikle , süt yerine kullanacağımız meyveli su karışımını hazırlıyalım .

Malzemeler :

  • Bir büyük boy elma  – çekirdekleri ayrılmış , kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş olarak tencereye alın .
  • bir tane kabuk tarçın
  • Çekirdeksiz sarı izmir üzümü
  • çekirdeksiz hurma ( hurma konusunda adet vermiyorum , ne kadar çok tatlı seviyorsanız o kadar çok hurma ekleyebilirsiniz.  )
  • bir litre su

Bütün malzemeleri bir tencerede kaynatın. Elmalar yumuşacık olsun .

Şimdi muhallebi yapımına gelelim .

Yulaf ununu, kırık pirinci ve  hazırladığımız meyveli suyu bir tencerede iyice pişirelim. Koyu bir kıvam elde ettiğimizde pişirmenin sonuna doğru diğer tencereden süzgeç ile aldığınız elmaları ( kabukları ve çekirdekleri hariç olacak ) , hurmaları ve üzümleri muhallebi tenceresine alalım.

Hepsini parçalayıcı robot ile birbirine yedirin. Pürüzsüz bir kıvam alacak ve ılındığında sızma zeytinyağı ilave edip, zeytinyağının muhallebiye iyice karışmasını sağlayana kadar çırpın.

Bu karışıma alerjinizin durumuna göre veya damak tadınıza göre vanilya ve rondodan geçirilmiş ceviz eklemek mümkün.  Kıvamı konusunda robottan geçirirken dilerseniz hazırladığınız meyveli sudan biraz ekleyebilirsiniz.

Ilık olarak kaselere servis edin.

Neden kırık pirinç koyduğuma gelirsek , yumurta yerine kıvamı ve bağlayıcılığı tamamlasın diye kırık pirinci suda haşlayıp rondodan geçirip dilediğiniz muhallebiye veya çorbaya ekleyebilirsiniz. Pirinç ayrıca süte benzer bir tat da sağlıyor.

Afiyet Olsun

Not :  Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: