Hakkında

melek
O sıcacık elin elime değdiğinde içimi ısıtan bir melek geldi hayatımıza diye geçirmiştim içimden. Şimdi uyumak için gelip bana sarıldığında , kalbi kalbime değdiğinde tüm dünyayı unutup o anın donmasını dileyen bir anneyim .

Aradan geçen zaman içinde bizim sabrımızın sınırlarını genişleten , yaratıcılığımızın sularında fırtınalar yaşatan ama bizi birbirimize kenetleyen süt alerjisi ile yaşamı öğrenmek durumunda olmak ; benim ,her şeyi bilen benim diyen annenin daha çok yolum var diyerek kollarını sıyırıp bir öğrenci edası ve kedi merakıyla yeniliklere kapısını tekrar açmasına neden oldu.

İstedim ki geçtiğimiz yolun dikenleri temizlenmiş , çiçekleri sulanmışken annelerde bu yolun kolaylıklarını yaşasın. Alerjisi olan bebeklerin aileleri yemek stillerini değiştirirken onlara bir ışık olabildiysem ne mutlu bana .

Gördüm ki yaşam , bilgi ile sulanan bir çiçek ve yaptıklarınla güzelleşip meyve veren bir ağaç .

Her ailenin bilgi ve emekle yaşamın tatlı meyvelerine kavuşmasını dilerim.

Nurgül DEMİR GÜZEL

İletişim : bebegim.alerji@gmail.com

Kids&Gourmet dergisi ve Milliyet e tarif desteği sağlamış bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Facebook Süt Proteini ve Çoklu Besin Alerjisi / Aile Destek grubunda üye olarak birbirimize çok bilgi ve deneyim kattığımızı biliyorum.

bebekvealerji.com sitesi Çocuk Alerji ve Astım Derneği tarafından aile deneyimlerine ayırdığı bölümde kendi hikayemizi anlatarak  sosyal hayatta ve ailemiz içinde alerji ile nasıl başetmeye çalıştığımızı aktarmaya özen gösterdim.. Aile desteği bölümü ile sizlere ufacık bir katkımız olduysa mutluluk duyarım .

Yukarıda belirttiğim mecralar dışında hiçbir yerde Nurgül GÜZEL ismi ile veya Bebeğim Alerji Bloğu ismi ile yer almıyorum.

Kitaptaki bazı tarifler Go Dairy Free kitabından alınmıştır.

Hakkında” için 13 yorum

  1. merhaba..BEBEĞİNDE SÜT ALERJİ OLDUĞU HALDE KAN TESTİNDE ÇIKMADIĞI İÇİN ÜCRET KARŞILIĞI NEOCATE MAMA ALAN arkadaşlar varsa elimde fazla mama var hiçbirşey talep etmeden mamaları yollayabilirm.yardımcı olursanız sevinirim belki bırılerıne faydam olur.teşekkürler.

  2. rica ederim ne demek inşallah ihtiyacı olan birileri sesimizi duyarda onlara ulaştırabiliriz.sevgiler.

  3. Oğlum süt proteini alerjisi.7 aylıkken farkettik anne sütü de alamıyor.ne yapcam bilemiyorum. Kemik gelişimi açısından endişe duyuyorum.bana önerebileceğiniz bir Şeyler varsa çok sevinirim.

    1. Reyhan hanım öncelikle çok geçmiş olsun. Beslenme konusunda her zaman doktorunuzun tavsiyesi ile ilerlemeninizi önemle belirtirim. Zira alerji kişiye özeldir. Bir annenin beslenme planı konusunda en iyi yardımcısı yine kendi doktorudur. Buradan ben size ne yazarsam size ve bebeğinize haksızlık olur. Teşhisi koyan doktorunuzun bu aşamada mutlaka tavsiyesi vardır. Eğer ki doktorunuzun sistemi yeterli değil kanaatinde iseniz konuya vakıf daha iyi bir doktor arayışına girmenizi rica ediyorum. Alerji ile olan günlerinin kısa sürmesini ve sağlıklı bir ömrünüz olmasını dilerim.

  4. Merhaba,
    Kızım şu an 3,5 yaşında. Bebeklik döneminde yapılan testlerde süt alerjisi çıkmadı. Şimdiye kadar her türlü süt ürünü kullandık. Ancak doktorumuzun tavsiyesi ile gittiğimiz laboratuarda süt, yumurta, buğday, kuruyemiş alerjileri çıktı. Şoktayım, ne yapacağımı bilemiyorum. Her lezzete alışmış bir çocuğu nasıl değiştireceğim bilemiyorum. Sitenizden çok faydalanacağımı düşünüyorum, iyi ki varsınız, sevgiler…

    1. Betül hanım , öncelikle çok geçmiş olsun. geçmiş yıllarda bir anne 5 yaşındaki kızına yeni süt alerjisi teşhisi koyulduğunu anlatmıştı. besin alerjisi zaman içinde iyi bir doktor gözetiminde atlatılabilecek bir rahatsızlık. Bu nedenle geleceğe dair umutlarınızı yüksek tutmanızı bir anne olarak sizden rica ediyorum. Çocuklarımızın her besini alışma süreleri mevcut. Doktorunuzdan hangi besinlere dair yasaklı olmayan bir listesi aldıktan sonra yiyebileceğiniz gıdalar ile tarifleri nasıl çıkarırım sorusuna size yardımcı olabilirim. inanın biz çok kısıtlı olarak başladık diete ama zamanla açıldı dietimiz. kısıtlı dönemlerimizden de tarifleri nasıl lezzetli pişiririm sorusuna yanıt bulduğum ve annelerinde bana destek olduğu ve tarif verdiği eski yazılarımızdan da görebilirsiniz. inanın sütsüz de her lezzet keyifli oluyor. zamanla damak tadınız sütsüze alışınca hiç aramayacaksınız. dondurma bile sütsüz , yumurtasız yapabilirsiniz. hatta biz evde sürekli muzlu sorbe tüketiyoruz. kızıma geçen gün hazır sorbe satın aldım beğenmedi 🙂 evdeki daha az şekerli olunca damak tadıda değişmiş olduüğundan hazır paketli gıdaya ilgisi azaldı. süt alerjisinin doktorlar tarafından önemli yol ayraçları vardır. kendi doktorunuzun dışında blogda bilgi ve linkler kısmında çok değerli profösörlerin süt alerjisi ve diğer alerjilere yönelik nasıl bir yol izleniceğine dair yazıları bulunmaktadır. okumanızı ve bilgilenmenizi öneririm. her konuda elde ettiğiniz bilgiyi kendi doktorunuz ile koordineli olarak hayata geçirmeniz çok önemlidir. her bilgi her kişi için doğru olmayabilir. Alerji aynı parmak izi gibidir. nasıl ki herkesin parmak izi birbirinden farklıdır. Alerjiside birbirinden farklıdır. o nedenle kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür. Umarım alerji bir gün tarih olur ve her çocuk dilediği gibi her gıdayı yiyebilir. Sevgilerimle ,

  5. Merhaba, gluten alerjisi icin evde colyak testi 1.5 yas bebeklerde ne kadar guvenilirdir bilginiz var mi? Aslinda gluten suphesiyle 10 gundur kati diyetteyiz. Test diyette negatif sonuc veriyormus yaziyor icinde. Simdi tekrar gluten yiyince ne kadar surede varsa bir tepki olusur bir bilginiz varsa sevinirim. Sevgiler.

    1. Başak Hanım , çok geçmiş olsun . Bir doktor kadar bilgili değilim ve detaylara vakıf değilim. Gluten alerjisi konsunda pediatrik Gastroentoloji bölümünden bir uzman veya Alerji uzmanı ile yolunuza devam ettiğinizi düşünüyorum. Blog genel olarak Hekimlerin veya Sağlık resmi kurumlarının yayınları ve Alerji konusunda anne deneyimi olarak mutfak ve sosyal yaşam düzenleme gibi detaylar üzerinde kurulu. Sağlık Konuları konusunda maalesef bilgisi olan uzman hekimler sizlere en güzel yanıtı verebilir. anasayfada alerji konusunda bilgi alabileceğiniz 15 uzman sitesi başlığı altında bir yazı bulunuyor. alerji konusunda sadece konusunun uzmanı hekimlerin hazırlayıp biz annelerin daha bilinçli olması açısından bilgilendir kaynaklı web siteleridir. Belki sorunuzun karşılığını bu sitelerden bulabilirsiniz. Sağlıklı günlere bir an önce kavuşmanız dileği ile . Sevgilerimle ,

  6. Nurgün hanım merhaba,
    2,5 aylık bebeğimize daha ilk ayında protein alerjisi teşhisi kondu. Süt ve ürünleri, yumurta, kuzu eti dışında tüm etler, kurubakliyatlar, kuruyemişler hiçbirini tüketemiyorum; sütten geçiyor. Ek gıdaya geçince bebeğim de tüketemeyeceğe benziyor :(, inşallah tez geçer; hepimizinki. Sütsüz yumurtasız tarifler ararken karşıma bloğunuz çıktı, içimi ısıttı. Tariflerin bir çoğuna göz gezdirdim, hemen bugün birini deneceğim. Size çok çok faydalı bu emeğiniz için çok teşekkür etmek istedim.
    Ayrıca, özellikle süt alerjisine artık o kadar çok rastlanılıyor ki. Bu konuda farkındalık yaratıp restaurantlarda alerjilere yönelik en azından bir kaç seçenek, marketlerde özel reyonlar yapılması vb somut adımlar atılması için sizin liderlik edebileceğiniz aklıma geldi ve iletmek istedim. Ben yeni ve zor hayatıma -buna şükür, Allah beterinden sakınsın- alışırken kendimde bu gücü bulamıyorum ama siz bunca deneyim sahibi ve emek vermiş biri olarak bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Değerlendirmenize sunuyorum. Henüz sitenin tamamını incelemedim ama yakın tarihli bir yazı bulmayı, bloğunuza devam ediyor olduğunuzu umdum. Nisan 2016 pek de eski sayılmaz. Artık sık sık göz atacağım bir site burası. İç ısıtan, güç ve güven veren yeni yazılarınızı olumak dileğiyle, en içten sevgiler.

    1. Duygu Hanım , alerji ile olan yaşamınızın çok kısa sürmesini ve sağlıkla her besini tüketebildiğinizide yazan maillerinizin çok çabuk gelmesini dilerim. Aslına bakarsanız sizin yazınızı okumakta benim içimi çok ısıttı. Hayatlara dokunabilmek ve yaşamları kolaylaştırabilmek için kurmuş olduğum bloğun pozitif geri bildirimleri beni motive diyor. elimden geldiğince yemek tarifleri ağırlıklı bir blog olmasına özen gösteriyorum. Alerji konusunda toplumsal farkındalık için lider olabilmek uzun zaman dilimlerine ihtiyaç gösteriyor. bu anlamda benim yapabileceklerim çok sınırlı olduğunu düşünüyorum. alerji ile nasıl tanıştık , alerji ile olan yaşamımızda sosyal yaşamı nasıl düzenledik , mutfak her zaman mutlu anıların mekanı olsun diye neler yaptık gibi birçok konuya Çocuk alerji ve Astım Akademisi Derneği tarafından hazırlanan http://www.bebekvealerji.com sitesinde aile deneyimleri olarak paylaşımlarım oldu. Tamamı ile doktorlar kontrolünde hazırlanan sitenin paylaşımlarıda besin alerjisine yönelik , belki göz atabilirseniz size de ek yardımcı konuların olacağına inanıyorum. bunun dışında facebook ta süt proteini ve Çoklu besin alerjisi / Aile Destek Grubunda üyeyim. Çoğu zaman yemek tariflerini ve ailelere psikolojik olarak moral vermeyi hedefleyen yazılarımıda grupta paylaşıyorum. Belki grup üyesi olabilirseniz size de destek olabilecek benim gibi bir çok annenin olduğunu söyleyebilirim.
      hayat süprizlerle dolu. bir bakmışsınız sizinde alerjinizinn bittiği ve şifaya açılan pencerelerinizin olduğu günler çabuk gelmiş .
      Güzel haberlerinizi bekliyorum.
      Sevgilerimle ,

  7. Merhabalar oğlumun süt alerjisi var öğretmenin ve sağlık özründen tayin istemek için sağlık kurulu raporuna başvurdum malesef çıkmadı.bu durumda olan tayin isteyenler yardımcı olurmusunuz

    1. Ayşegül hanım , bulunduğunuz durum için facebook ta süt ve çoklu besin alerjisi / aile destek grubunda bulunan anneler kendi deneyimlerini ve çözüm noktalarını sizinle severek paylaşabilirler. sizin içinde uygun ise facebook grubuna dahil olup sorularınızı orada bulunan ailelere yöneltebilirsiniz. Umarım çabuk çözüm bulabilirsiniz. sevgilerimle ,

Yorum bırakın