Elmalı İrmik Helvası- Tereyağsız

irmik helvası

Şekersiz beslenenler tarifden şekeri çıkarıabilirler. Şeker yerine helva demlenmeye bırakıldığında üzerine tüketebildikleri pekmezi ilave edebilirler.

Malzemeler :

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su ( sıcak )
  • 1 veya 2 adet rendelenmiş elma
  • Sıvıyağ

üzeri için

  • Hindistan cevizi veya tarçın ( tercihen )

Yapımı :

Tencereye aldığımız irmiği toz pembe bir renk alıncaya kadar sürekli karıştırın.Diğer yandan sıcak su ve şekeri iyice karıştırın. şeker içinde erimiş olsun.İrmik pembeleştiğinde su ve şeker karışımını ve rendelenmiş elmayı ekleyin ve karıştırarak tencerenin altını kısın.İrmiğin suyu çekmesini bekleyin.İrmik suyu iyice çektiğinde sıvıyağı helvanın üzerinde gezdirin ve helvayı iyice karıştırın.Tencerenin altını kapatın.Helvanızı demlenmeye bırakın.ılındığında tabaklara servis edin.

Üzerini hindistan cevizi veya tarçın  ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Not :

Alerji aynı parmak izi gibidir. Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

 

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile  değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir

Reklamlar

Elmalı İrmik Helvası- Tereyağsız” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s