Badem sütlü muzlu dondurma

inci dondurma

Evlerimizin incisi çocuklarımıza damak tatlarına ve göz zevklerine uygun alternatifler yaratmaya hoş geldiniz. Dondurmayı ikram etmek için sürekli olarak farklı sunumlar yaratıyorum . Cemre ( Duru ‘nun arkadaşı ) tam bir dondurma düşkünü ve süt alerjisi yok. evde her öğün dondurma verse annesi asla hayır demeyecek bir çocuk. Biraraya geldiğimizde dondurma yemeğe bayılan bu minik kalp farklı sunumlar ile sürekli süprizler ile karşılaştığından ve tadınıa doyamayıp ikinciyi istediğinden Durunun dondurmasına talip 🙂 .  Çocukların kalplerini fetheden dondurmanın tarifine buyrun ;

Malzemeler

  • 2 çay bardağı Badem sütü ( pirinç sütü , soya sütü , yulaf sütü , ceviz sütü gibi tüketebileceğiniz ve alerjinize uygun farklı alternatiflerde olabilir )
  • 3 adet muz
  • pudra şekeri
  • vanilya

 

Yapımı

muzları bir gün önceden soyup küçük parçalara ayırıp buzdolabı poşetinde derin dondurucuya koyalım. Böylece muzlar donmuş olarak çekildiğinde kararma yapmamış olacak. Dondurucuda birgün bekletildikten sonra muzları robotun parçalayıcı kısmında püre haline getirene kadar çekelim. üzerine isteğinize göre pudra şekeri ilave edelim.badem sütünüde eklediikten sonra eğerki vanilya kokusu almak istiyorsanız karışıma en son vanilya ilave edelim. karışım koyu bir kıvam almış olacak .ardından bu karışımı derin dondurucuya girebilen kapaklı bir plastiğe yerleştirelim. birkaç saat içinde donmuş olacak. miktarı sizler isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun 

Not :

 

Bitkisel sütleri dışarıdan almaktan ziyade evde yapmayı tercih eden bir anneyim. Siz de evde kendiniz yapmayı isterseniz blog içerisinde tarifleri bulabilirsiniz.

Malzemelerden herhangibir besine alerjisi olanlar o besini kesinlikle kullanmamalıdırlar. Alerjisi olan besin yerine yiyebildikleri ve alerjisi olmadığı bir başka besin ile değiştirerek tarifi kendilerine göre uygun bir hale getirebilirler. Ayrıca ilk defa denenecek bir besin için mutlaka alerjinizin düzenli takibini yapan bir doktor tarafından onay alınması tavsiye edilir.

 

Badem sütlü muzlu dondurma” için bir yorum

Yorum bırakın