Çavdar unundan sütsüz yumurtasız ERİŞTE ve MANTI Yapımı

Sevgili Gamze Aliefendioğlu ile her görüştüğümde bir annenin sabrının ve azminin ışıklarını görüyorum . Anne olmanın sevgi vermenin ötesinde çocukları için yaşamak olduğunu birkez daha Gamze Hanım ile anladım. Evde kendi hazırladığı tarifleri sadece çocukları için olmasından çıkıp bizlerin çocuklarına da verme cömertliğini gösteren nadir annelerden biridir kendisi. İnanıyorum ki çok kısa zaman içinde biz alerjiyi geçtik diye müjdeli haber alacağımız mutlu anneler listemizde bir anne olur.

Kendisine zarif sohbetleri ,  yenilik içeren tarifleri ve emeği için tüm anneler adına çok teşekkür ederim.

Çavdar Unundan erişte yapımı aşağıdaki gibidir ;

2 bardak çavdar unu Yarım bardak unun ortasına su 1 çay kaşığı tuz

Iyice yogurup hamur haline getiriyoruz durumda göre su ve unu arttirin yine bıçak Sırtı kalınlığında hamuru açıp erişte formunda kesiyorsunuz.

Fırıni 200 derecede çalıştırıp eristeyi tepsiye yayiyorsunuz arasına iyice Çavdar unu döküp yapismasini engelleyin. Fırında ara ara katistirip sertlesince dışarı lin ve soğumaya bırakın daha sonra buz dolabinda muhafaza edin.

Çavdar unundan mantı yapımı aşağıda ki gibidir ;

2 bardak çavdar unu (% 100 çavdar) 1 veya 1, 5 su bardağı su  1 Tatlı kaşığı tuz

Içi için Temiz makinadan çekilmiş kuzu kıyma  Yarım soğan rendesi (ince taraf ile ve suyu sıkılmış sadece posasi) Karabiber Tuz Sarmısak azıcık nane

Unu derin bir kaba koyup ortasını acıyor ve su ile tuzu tam ortasına döküp yavaş yavaş unu yedire yedire hamur olarak yoguruyorsunuz yine kulak memesi kıvamı alıyor. Merdane ile bıçak Sırtı kalınlığında hamuru açıp kare kare kesip içine harcıni koyuyor ve kapatıyoruz.  Yapışmamasi için ara ara çavdar unu serpiyoruz. Iyice kaynamis içinde azıcık zeytinyağı damlatilmis suya atıp pisiriyoruz. Tabağa aldığımızda tekrar Zeytinyaği döküp üzerine Sumak ve nane dokebiliriz

Sevgiler

Uyarı : İçerdiği besinlerden herhangi birine alerjisi olanlar o besini kullanmamalıdır. İlk defa deneyeceğiniz besin için mutlaka çocuğunuzun takibini yapan doktorunuzdan onay alın. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Çavdar unundan sütsüz yumurtasız ERİŞTE ve MANTI Yapımı” için 2 yorum

Yorum bırakın