Hamur – sütsüz yumurtasız mayasız

hamur

Sabah Kahvaltıda farklı seçenekler arayanlara veya misafir gelmesine yakın şıp şak ikramlıklar hazırlamak isteyenlere farklı bir alternatif hamur kızartması. Sütsüz ve yumurtasız olması tadından taviz vermediği gibi yanına tuzlu ikramlık veya iç harç ile tuzlu sevenlerin kalbini feth etmeye talip bir lezzet. Yok olmaz ben sadece tatlı severim derseniz yanında reçel ikramı ile bu seferde tatlı sevenlerin gönlünü alan bir tarif . Bukelamun gibi her renge bürünen tarifimizi siz annelerin ellerine bırakıyorum .

 

Bu hafta bu hamurdan yumurtasız mantı yapmayı planlıyorum . Aynı hamur malzemesini sabit tutarak kızartma mideme dokunur derseniz bu sefer haşlayarak tarifi yumurtasız mantı şeklinde sofranızda yer verebilirsiniz.

 

Malzemeler

 

  • Kızartmak için sıvıyağ

İç malzeme için :

 

  • kıyma ( tüketebildiğiniz kırmızı et , tavuk veya hindi eti )
  • 1 soğan ( rendelenmiş )
  • tuz
  • 4 yemek kaşığı su

Yapımı

Geniş bir kaba un , tuz , sıvıyağ  ve sirkeyi koyun eliniz ile şöyle bir karıştırdıktan sonra azar azar suyu ilave ederek hamurun kulak memesi kıvamında ama elinize yapışmıyacak formda olmasına özen göstererek bir kıvam tutturun. Ardından hamuru üzerine nemli bir bez örterek en az yarım saat dinlendirin. Bu dinlenme arasında kıyma , tuz , su ve soğanı harmanlayın . dinlenmiş hamuru merdane ile açın . açarken ben masaya un serperek açmayı tercih ettim. ince bir formda hamuru merdane ile açınca su bardağı ile yuvarlaklar kesin ortasına iç harcı koyun ve kapatın.

Eğerki iç harç olmadan sade olarak kızartmak isterseniz bu sefer çay bardağı ile yuvarlaklar kesebilirsiniz.

Her iki şekilde de hamurun ince olmasına özen gösterin. kızgın sıvıyağda hamurun her iki yanını kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Eğer ki iç harç olmadan kızarttıysanız ikram olarak yanına ev yapımı tüketebildiğiniz meyvelerden yapılmış reçel çok ideal . Bizim favorimiz oldu. sabah kahvaltısı için farklı bir seçenek. Halka şeklinde yaptıklarıma kızım çok talep etti.

 

Yoğurt Tüketebilenler ; Aynı hamur malzemesine bir çay bardağı yoğurt ekleyebilirsiniz. Böylelikle hamuru açarken çok ince açmanıza gerek olmaz . Kızartırken puf şeklini almasına yoğurt yardımcı olur.
Afiyet olsun
Not :
Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Hamur – sütsüz yumurtasız mayasız” için 2 yorum

Yorum bırakın