Bon Bon ( Sütsüz Yumurtasız Buğdaysız Şekersiz )

kurukayısılı bonbonlar

Evdeki minik kuşlara oyun oynarken günkurusu ikram ettim. Beş dakika sonra biz bunları yemek istemiyoruz diye geri getirdiler hepsini. Farklı alternatifler ile yedirmeye çalışırsam neler yapabilirim diye sorduğumda bir kaç farklı çözümü bir arada buldum . Sizlerde alerjinizin durumuna göre farklı alternatifler üretebilir hem miniğinizi hemde sıcak bir çayın yada kahvenin yanına kendinizi mutlu edebilirsiniz.  Türk kahvesi yanına bunları kullandım ve çok memnun kaldım .

Malzemeler :
7 adet günkurusu
2 tatlı kaşığı su

Üzeri için
Hindistan cevizi
tarçın

Yapımı :

Günkurularını ve iki tatlı kaşığı içme suyunu robota koyun ve macun kıvamına gelene kadar robottan bir kaç dakika çekin. Macun kıvamına geldiğinde ise ellerinizi ıslatın ve bir miktar kopararak yuvarlak yapıp tarçına bulayın. Hindistan cevizini tüketebiliyor iseniz üzeri için kullanabilirsiniz.

İçini daha zenginleştirmek isterim derseniz ;

Eğer ki kuru dut , çekirdeksiz kuru üzüm alternatifleriniz var ise macun kıvamına geldikten sonra içine ekleyip ardından yuvarlayabilirsiniz.

Kuruyemiş tüketebilenler ise , Kuruyemişleri ya iri kırılmış parçalar halinde yada robottan geçirerek un şekline getirip macuna ekleyebilirler veya üzerlerini kuruyemişle süsleyebilirler.

 

Afiyet Olsun

Not : Alerji aynı parmak izi gibidir.Kişiye özeldir. Bu nedenle kullanmak istediğiniz her yeni besin için mutlaka alerjinizin düzenli kontrolünü yapan uzman doktorunuzun önerisini almanızı tavsiye ederim. Kendi doktorunuzun önerisi herkesin önerisinden üstündür.

Besinlerden herhangi birine alerjisi veya hassasiyeti olan kişiler o besinleri kesinlikle kullanmamalıdır .Ayrıca alerjisine uygun başka bir besin ile değiştirerek tarifi kendisine göre modifiye edebilir.

Bon Bon ( Sütsüz Yumurtasız Buğdaysız Şekersiz )” için bir yorum

Yorum bırakın